Perníková Kopretina 2013 se povedla!

20.05.2013 20:03

Perníkovou Kopretinu navštívilo přes 1 200 závodnic a závodníků a více než 2 000 diváků. Dalších 4 000 diváků sledovalo soutěž na internetu. Perníková Kopretina tak získává na oblibě a stává se známou a vyhledávanou soutěží. "Snažíme se aerobikovou soutěž dělat jinak než je obvyklé", uvedla ředitelka soutěže Iva Chalupníčková a dodala:"chceme, aby si soutěž užili soutěžící i diváci a snažíme se vytvářet pořádnou šou. Jsem ráda, že si toho lidé všímají a hodnotí to velmi pozitivně".

 

Program na druhém ročníku Perníkové Kopretiny byl hodně nabitý a na parketu se postupně představilo 86 týmů z celé České republiky včetně jednoho týmu ze slovenských Malacek. Tím se Perníková Kopretina stala mezinárodní soutěží.

 

Krásné prostředí pardubického výstavního a společenského centra přivítalo dopoledne závodnice v kategorii Stepy, Fitness a ATS. Od rána vládla v hale příjemná atmosféra, ke které přispělo i hodnocení krásné, laické poroty - Lucie Křížkové a Moniky Janků. Dámy se velmi rychle vžily do role  porotců a jejich komentáře k závodníkům byly milé i věcné. Dokázaly jak pochválit, tak i vytknout nějakou tu chybičku.

 

V odpoledním bloku v laické porotě zasedla půvabná Petra Beránková, která vystřídala Moniku Janků. Postupně se na parketu objevila stále více populární Zumba, svou premiéru si odbyli Nováčci a pak už přišel na scénu komerční aerobik s náčiním a bez náčiní.

 

Celý den probíhala aerobiková soutěž na vysoké profesionální úrovni. Program měl spád a časový harmonogram byl dodržován s přesností na jednu minutu. Sluníčko venku příjemně hřálo a diváci se mohli posadit na venkovní terasu. Pro menší děti byla k dispozici zábavná místnost s různými hrami nebo venkovní skákací hrad a trampolína.

 

Soutěžící si odvezli řadu cen a samozřejmě i medaile, diplomy a perníkové kopretiny od krále perníku Pavla Janoše.

 

Nejenom pardubické publikum zaplnilo halu do posledního místečka a vytvořilo závodnicím atmosféru, která je hnala ke skvělým výkonům. Závěrečná společná choreografie byla krásnou tečkou za 2. ročníkem Perníkové Kopretiny, kterou neopakovatelným způsobem moderoval Ladislav Špiner.

 

Odezva od diváků i soutěžících byla velmi pozitivní. Jak uvedla jedna ze zúčastněných divaček: „Byla to nejlepší soutěž v aerobiku v letošním roce, s úžasnou atmosférou a perfektní organizací.“ "Jsem ráda, že naši snahu oceňují diváci i trenérky soutěžních týmů, dostáváme celou řadu gratulací a děkovných zpráv. Moc si toho vážíme a slibujeme, že 3. ročník Perníkové Kopretiny bude ještě o chloupek lepší", uvedla Iva Chalupníčková.

 

Perníková Kopretina se povedla a ukázala, že Pardubice jsou oprávněně označovány titulem „město sportu“. Dělat věci jinak je náročnější, o to více nás těší, když jsou všichni spokojeni, protože spokojenost diváků a soutěžících je pro nás na prvním místě!