Ohlédnutí za Kopretinou

25.05.2012 09:48

Perníkovou Kopretinu navštívilo přes 1 000 závodnic a závodníků a více než 1 000 diváků. Dalších 4 000 diváků sledovalo soutěž na internetu.

Program byl hodně nabitý a na parketu se postupně představilo 81 týmů z celé republiky. Krásné prostředí pardubického výstavního a společenského centra přivítalo dopoledne závodnice v kategorii ATS a Fitness. Od rána vládla v hale příjemná atmosféra, ke které přispělo i hodnocení krásné, laické poroty - Gábiny Partyšové a Moniky Horákové. Dámy se velmi rychle vžily do role  porotců a jejich komentáře k závodníkům byly milé i věcné.

V odpoledním bloku zasedl do laické poroty pan Janoš a jeho hodnocení potěšilo úplně všechny soutěžící. Vždyť kdo by nechtěl být osobně pochválen od opravdového krále perníku.

Stepy vystřídala populární Zumba, svou premiéru si odbyli Nováčci a odpolední blok patřil Pohybovým sestavám s převahou komerčního aerobiku.

Nejenom pardubické publikum zaplnilo halu do posledního místečka a vytvořilo závodnicím atmosféru, která je hnala ke skvělým výkonům. Závěrečná společná choreografie byla krásnou tečkou za 1. ročníkem Perníkové Kopretiny, kterou neopakovatelným způsobem moderoval Ladislav Špiner.

Odezva od diváků i soutěžících byla velmi pozitivní. Jak uvedla jedna ze zúčastněných trenérek: „Byla to nejlepší soutěž v aerobiku v letošním roce“. Perníková Kopretina se povedla a ukázala, že Pardubice jsou oprávněně označovány titulem „město sportu“. Na závěr snad potěšíme všechny příznivce této akce, neboť za rok je naplánován druhý ročník soutěže.